Israel si Hamas au convenit asupra unei incetari a focului de 72 de ore in Fasia Gaza, teatrul unei ofensive militare israeliene indepand cu 8 iulie, a anuntat vineri dimineata secretarul de Stat american, John Kerry, aflat intr-o vizita la New Delhi.

Potrivit lui Kerry, cele doua parti vor inceta ostilitatile vineri, la ora locala 8.00 (8.00, ora Romaniei), iar la Cairo vor incepe negocieri intre israelieni si palestinieni.

"Aceasta incetare a focului este foarte importanta, in scopul de a oferi civililor inocenti un ragaz pentru a se aproviziona cu cele necesare", a declarat Kerry.

"In timpul acestui armistitiu (de 72 de ore) civilii din Fasia Gaza vor primi ajutor umanitar si vor avea ocazia de a-si continua activitatile vitale", a adaugat el.

Kerry a precizat ca face acest anunt in comun cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, de asemenea, implicat in cautarea unei solutii acest conflict.

Ulterior, purtatorul de cuvant al Hamas a confirmat ca miscarea islamista a acceptat acest armistitiu umanitar de 72 de ore.

"Hamas si toate miscarile Rezistentei (palestiniene) au acceptat o incetare a focului umanitara timp de 72 de ore, incepand de vineri. Armistitiul va fi respectat de toate aceste miscari, daca cealalta parte (Israelul), de asemenea, il va respecta", a afirmat acest purtator de cuvant, Fawzi Barhum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.