Un fost antreprenor a fost extradat din Irak in Statele Unite, unde a fost inculpat pentru ca a incercat sa mituiasca oficiali americani pentru a obtine contracte guvernamentale profitabile, au anuntat luni autoritatile americane.

Metlin Atilan, in varsta de 54 de ani si care detine dubla cetatenie americana si turca, este prima persoana extradata din Irak in Statele Unite in baza unui tratat de extradare datand din 1936, potrivit unor oficiali americani.

El a fost inculpat in Statele Unite in 2008, dar, potrivit unui comunicat al procurorilor federali, acesta a reusit sa scape de bratara electronica inainte de a fugi din tara. El este acuzat ca a propus mita si comisioane intre 2006 si 2008, pentru a incerca sa obtina contracte in cadrul operatiunilor americane din Irak.

Autoritatile americane au lansat numeroase proceduri in ultimii ani pentru frauda si coruptie, vizand contracte din Irak si Afganistan, care au condus la pedepse cu inchisoarea pentru militari si civili.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.