Companiile aeriene Air France, Lufthansa si Delta au decis suspendarea zborurilor spre Israel, din cauza rachetelor lansate de militanti Hamas in contextul conflictului cu armata israeliana.

"Am decis suspendarea zborurilor pana la noi ordine, urmarim situatia indeaproape", a comunicat compania Air France.

La randul sau, compania germana Lufthansa a anuntat suspendarea zborurilor spre Israel timp de 36 de ore. Companiile Delta Airlines, US Airways si United Airlines au anulat mai multe zboruri spre Israel in cursul zilei de marti.

Autoritatea aeronautica federala din Statele Unite (FAA) a interzis toate zborurile avioanelor de pasageri americane in zona Israelului, timp de 24 de ore, din cauza conflictului intre armata israeliana si miscarea Hamas. "Interdictia a fost emisa ca urmare a unui atac cu rachete care a avut loc la un kilometru si jumatate de Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv si se aplica doar companiilor aeriene americane", anunta Autoritatea aeronautica americana. Din cauza incidentului, un avion Boeing 747 care zbura de la New York spre Tel Aviv, avand la bord 290 de persoane, a fost redirectionat spre aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

Compania aeriana americana Delta a anuntat, marti, suspendarea zborurilor cu destinatia Israel, din cauza tensiunilor din aceasta regiune.

"S-a decis suspendarea curselor aeriene pentru a garanta securitatea pasagerilor si a angajatilor", a comunicat compania aeriana.

Un avion Boeing 747 care zbura de la New York spre Tel Aviv, avand la bord 290 de persoane, a fost redirectionat spre aeroportul Charles de Gaulle din Paris din cauza informatiilor privind presupuse atacuri cu rachete care vizau aeroportul Ben Gurion.

Miscarea islamista Hamas a lansat mii de rachete spre teritoriul israelian in ultimele zile, unele cazand in apropierea Aeroportului Ben Gurion din Tel Aviv. Confruntarile dintre Israel si Hamas s-au soldat cu moartea a aproximativ 600 de palestinieni si a circa 30 de israelieni, inclusiv 27 de militari.

Citeste si:
Se schimbă cursul războiului? Israelul, acuzat de genocid de Africa...
Se schimbă cursul războiului?...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.