Autoritatile din California au aprobat amenzi in valoare de pana la 500 de dolari pe zi pentru locuitorii care irosesc apa, in conditiile in care acest stat american se confrunta cu cea mai grava seceta din ultimii 40 de ani.

Aceste masuri au fost adoptate pentru a stopa risipa de apa in cazul udarii peluzelor, amenajarii gradinilor si spalarii masinilor.

Consumul de apa a crescut cu un procent din mai 2013 pana in mai 2014, in pofida unui apel la reducerea acestuia cu 20 la suta. Aproximativ 75 la suta din apa consumata in California este utilizata pentru agricultura.

Potrivit autoritatilor, amenzile vor fi aplicate numai in cazuri de consum exterior excesiv, cum ar fi pentru udarea gradinilor pana la scurgerea apei pe alei. Alte practici sanctionate de autoritati sunt spalarea vehiculelor cu ajutorul unui furtun fara duza sau udarea suprafetelor dure precum trotuarele si aleile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.