Autoritatile din orasul belgian Landen au incercat sa determine un grup de nomazi sa paraseasca un teren ocupat ilegal de trei zile difuzand muzica techno cu volumul la maxim, potrivit presei locale.

Aproximativ 30 de rulote s-au instalat duminica seara pe un teren din orasul flamand, fara acordul proprietarului sau al autoritatilor locale, potrivit agentiei Belga.

In urma discutiilor cu autoritatile locale, reprezentantii grupului de nomazi au promis ca vor parasi terenul marti dimineata, insa, ulterior, si-au amanat plecarea pentru vineri, adauga agentia Belga. In consecinta, primarul din Landen, socialistul Gino Debroux, a decis instalarea unei instalatii de sonorizare cu o capacitate de 14.400 wati si a cerut sprijinul unui DJ local.

Muzica techno a fost difuzata la volum maxim miercuri dimineata, potrivit unei inregistrari video postata pe site-ul cotidianului local, Het Belang van Limburg. "Initiativa" autoritatilor din Landen a avut un succes relativ, deoarece inregistrarea surprinde o fetita de aproximativ zece ani dansand printre rulote pe acordurilor melodiilor techno, scrie MEDIAFAX.

Intre timp, negocierile cu politia au fost reluate, iar muzica a fost oprita, dupa ce nomazii s-au declarat "pregatiti sa ridice tabara", a declarat primarul Gino Debroux.

Initiativa primarului din Landen a fost insa criticata in cadrul propriului partid. "Nu este in regula ceea ce se intampla in Landen. Nu este deloc in regula", a reactionat, intr-un mesaj postat pe Twitter, ministrul regional flamand pentru Protectie Sociala, socialista Freya Van den Bossche.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.