Emiratele Arabe Unite au anuntat miercuri ca vor infiinta o agentie spatiala proprie si vor construi o sonda spatiala care va fi programata sa coboare pe planeta Marte in 2021, anul celei de-a 50-a aniversari a acestui bogat stat federal din Golful Persic.

"Emiratele Arabe Unite intra astfel in domeniul explorarii spatiale", a anuntat, cu entuziasm, agentia oficiala WAM.

"Explorarea planetei Marte reprezinta o mare provocare si noi am ales-o pentru ca ne motiveaza", a subliniat cu aceasta ocazie seicul Mohammad Ben Rached Al-Maktoum, vicepresedintele Emiratelor Arabe Unite si suveran al Dubaiului.

Seicul Mohammad, citat de WAM, spune ca investitiile tarii sale in domeniul spatial au atins deja 20 de miliarde de dirhami (5,44 miliarde dolari).

El a adaugat ca noua agentie spatiala va include mai multe organisme care lucreaza deja in domeniul spatial, precum Dubaisat, specializat in productia de sateliti, si va incheia parteneriate pe plan international. Viitoarea sonda martiana a Emiratelor Arabe Unite va parcurge 60 de milioane de kilometri si va avea nevoie de noua luni pentru a ajunge pe planeta rosie, scrie MEDIAFAX.

Emiratele Arabe Unite, o federatie infiintata in 1971 din unirea a sapte emirate din Golful Persic, devine astfel cea de-a noua tara din lume care se angajeaza in explorarea plantei Marte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.