Aviatia israeliana a desfasurat 160 de raiduri in Fasia Gaza impotriva Hamas in cursul noptii de marti spre miercuri ca raspuns la continuarea tirurilor de racheta catre Israel, a anuntat purtatorul de cuvant al armatei, relateaza AFP.

"Au fost 160 de raiduri in timpul noptii, ceea ce ridica la 430 numarul atacurilor aeriene de la inceputul operatiunii «bordura de protectie»", a anuntat purtatorul de cuvant, generalul Moti Almoz, pentru postul militar de radio, precizand ca au fost vizate 120 de zone de lansare a rachetelor, zece posturi de comandament ale Hamas si "numeroase tuneluri".

Printre celelalte tinte ale atacurilor figureaza doua case "ale unor sefi militari ai Hamas", precum si "birourile Ministerului de Interne sau ale serviciului de securitate nationala al Hamas", a adaugat generalul, potrivit MEDIAFAX.

"Operatiunea pe care am lansat-o se va extinde in urmatoarele zile", a continuat purtatorul de cuvant, refuzand sa ofere detalii despre planurile unei operatiuni terestre de mare anvergura in Fasia Gaza.

Contactata de AFP, o alta purtatoare de cuvant a armatei a precizat ca patru rachete au fost lansate miercuri dimineata catre sudul Israelului, fara a provoca victime sau pagube materiale.

Cabinetul de securitate israelian a autorizat marti convocarea a 40.000 de rezervisti in anticiparea unei posibile operatiuni la sol. Intariri au fost mobilizate la frontiera cu Gaza, unde jurnalistii AFP au vazut trupe, tancuri si transportoare.

Trei explozii violente au zguduit Ierusalimul, marti seara, la putin timp dupa ce sirenele au rasunat in oras. Miscarea islamista palestiniana Hamas a revendicat tirurile de racheta lansate asupra oraselor Ierusalim, Tel Aviv si Haifa.

La Ierusalim, sirenele au rasunat in jurul orei 19.00 GMT (22.00, ora Romaniei). La putin timp dupa, trei explozii violente au zguduit Ierusalimul, potrivit aceleiasi surse. Sirene au rasunat si in nordul Israelului, la Tel Aviv.

Citeste si:
Israel anunță că eliberarea celor 50 de ostatici din Fâșia Gaza...
Israel anunță că eliberarea...

Mai devreme in cursul serii, sirenele de alerta au rasunat la Tel Aviv, la 60 de kilometri nord de Fasia Gaza, dupa care o racheta a fost interceptata de sistemul de aparare Iron Dome, potrivit armatei.

Autoritatile israeliene au deschis toate adaposturile antiaeriene de la Tel Aviv si Ierusalim.

Cel putin 17 palestinieni, printre care un copil si trei adolescenti, au fost ucisi, marti, in raiduri aeriene israeliene asupra enclavei palestiniene, iar alti peste o suta raniti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.