Furtuna tropicala Arthur, prima din sezonul uraganelor in Atlantic, s-a amplificat miercuri, deversand trombe de apa pe unele plaje frecventate de catre turisti in sud-estul Statelor Unite si putandu-se transforma in uragan joi, cu o zi inaintea Zilei Nationale de 4 iulie.

Furtuna tropicala se afla la aproximativ 165 de kilometri nord-est de Cape Canaveral, in statul Florida (sud-est), si prezenta rafale de vant de pana la 95 de kilometri pe ora, a precizat Centrul National al Uraganelor (NHC), cu sediul la Miami.

NHC a adaugat ca furtuna "ar urrma sa se transforme in uragan pana joi". Locuitori si turisti, asteptati in masa pe plaje si in zona de coasta in Statele Unite odata cu apropierea weekendului prelungit de 4 iulie, vor fi nevoiti s-si revizuiasca planurile din cauza furtunii.

Potrivit presei americane, aproape o jumatate de milion de vizitatori sunt asteptati pe plajele din North Carolina si South Carolina vineri, zi libera, cand incepe cel mai important weekend in domeniul turistic in aceasta regiune.

Nivelul precipitatiilor urmeaza sa atinga cinci centimetri in partea de est a Floridei si North Carolinei, iar in unele zone chiar dublu, potrivit NHC, scrie MEDIAFAX.

Arthur se deplasa catre nord cu o viteza de 11 kilometri pe ora, insa meteorologii se astepta ca viteza sa creasca in timp ce furtuna se apropie de plajele foarte frecventate Outer Banks, in North Carolina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.