Papa Francisc a devenit foarte popular pe platforma de microblogging Twitter, numarul de "followeri" ai contului papal depasind miercuri pragul de 14 milioane, informeaza Pontificio Consiglio delle Comunicazioni Sociali pe site-ul sau oficial.

In cursul zilei de miercuri, numarul de followeri pe Twitter ai papei Francisc a depasit 14 milioane, dupa ce suveranul pontif a publicat pe contul @Pontifex, existent in noua limbi, urmatorul mesaj: "Uneori, noi respingem batranii, dar ei sunt o comoara pretioasa: respingerea lor este nedreapta si o pierdere ireparabila".

Numarul de followeri al papei Francisc a crescut din octombrie 2013, cand ajunsese la 10 milioane, la peste 14 milioane in prezent.

Contul @pontifex (papa, in latina) care este disponibil in noua limbi, inclusiv engleza, spaniola, franceza, araba si latina, a fost lansat pe 12 decembrie 2012 de fostul papa, Benedict al XVI-lea. Contul a fost inchis dupa doua luni de existenta, cand avea 2,5 milioane de followeri, pe 28 februarie 2013, ziua demisiei papei Benedict al XVI-lea, care a marcat totodata inceputul perioadei cunoscute sub denumirea de "Scaun vacant".

Pe 19 martie 2013, la putin timp dupa reactivare, dupa alegerea papei Francisc pe 13 martie, numarul de followeri ai contului papal crescuse deja la 4 milioane de persoane. Mesajele postate de papa pe Twitter sunt in esenta mesaje religioase, indemnuri spirituale si nu evoca niciodata viata privata a suveranului pontif.

Vaticanul si-a sporit considerabil prezenta in ultimele luni pe toate site-urile si retelele de socializare (inclusiv Facebook si YouTube), incercand sa ajunga astfel la un public mai larg, care sa includa persoanele tinere.

Vaticanul a explicat faptul ca mesajele de pe Twitter sunt aprobate de papa, chiar daca nu sunt scrise in mod direct de acesta. Ele sunt scrise de la un singur computer, pentru a se evita astfel pirateria online si scurgerile de informatii in spatiul online.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.