Exporturile de armament ale Germaniei au crescut cu 23 la suta in anul 2013, in principal datorita vanzarilor de vehicule militare si echipamente in Orientul Mijlociu si in restul Asiei, releva un raport al Ministerului german al Economiei.

Exporturile de echipamente militare germane au atins cifra de 5,8 miliarde de euro anul trecut, fata de 4,7 miliarde in 2012.

Insa Ministerul Economiei subliniaza ca "exporturile reale de echipamente de razboi", adica tranzactiile efective realizate, au scazut cu 1,4% anul trecut, la 933,2 milioane de euro, fata de 946 de euro anul precedent.

In ultimii ani, vanzarile de armament german au inceput sa se concentreze din ce in ce mai mult pe tari din afara Uniunii Europene si NATO. Asia si in special Orientul Mijlociu au reprezentat 62% din contractele pentru exportul de armament in 2013, cu 7% mai mult decat in 2012.

Algeria (cu 826 de milioane de euro) si Qatarul (cu 673 de milioane de euro) au fost principalii clienti ai Germaniei anul trecut, fiind urmate de Statele Unite, Arabia Saudita, Indonezia, Israel, Marea Britanie, Coreea de Sud, Singapore si Franta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.