Un turist american aflat in vizita in Coreea de Nord a fost arestat la sfarsitul lui aprilie de catre politie pentru ca a incalcat conditiile vizei primite.

"Cetateanul american, care a intrat in DPRK (Republica Democratica Populara Coreea) pe 29 aprilie ca turist, a intreprins activitati contrare legilor DPRK", potrivit agentiei, citate de MEDIAFAX.

"Autoritatile competente l-au plasat in detentie si-l interogheaza", a adaugat KCNA.

In prezent, in inchisorile din Coreea de Nord se afla trei cetateni ai Statelor Unite.

Ceilalti doi detinuti sunt Matthew Todd Miller, in varsta de 24 de ani, arestat in aprilie dupa ce a rupt viza si a cerut azil in aceasta tara stalinista, si Kenneth Bae, un american de origine coreeana, arestat in noiembrie 2012 si condamnat la 15 ani de inchisoare pentru ca a cautat sa rastoarne regimul, potrivit justitiei nord-coreene.

KCNA a anuntat la sfarsitul lui aprilie arestarea lui Matthew Todd Miller, "pentru comportamentul pasional de care a dat dovada la formalitatile de intrare" pe teritoriul tarii.

Phenianul afirma ca Kenneth Bae, al carui nume coreean este Pae Jun-ho, este un activist crestin evanghelist trimis in China in perioada 2006-2012 cu scopul de a crea "bazele complotului" si a incuraja nord-coreeni sa "comita acte ostile in vederea doborarii Guvernului, ducand concomitent o campanie de defaimare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.