Departamentul american al Justitiei a anuntat ca a fost anihilata o importanta retea de piraterie pe Internet care a furat cateva milioane de dolari unor firme si consumatori prin virusarea unor calculatoare din aproximativ zece tari.

"Gameover Zeus este reteaua cea mai sofisticata pe care FBI si aliatii nostri au incercat vreodata sa o anihileze", a declarat luni Robert Anderson, un oficial de rang inalt din cadru politiei federale, intr-o conferinta de presa la Washington

"Virusul "Gameover Zeus", care a aparut in septembrie 2011, avea ca obiectiv principal furtul informatiilor bancare si altor date confidentiale de pe unitatile de hard infectate. Potrivit anchetatorilor din cadrul FBI, el ar fi produs pierderi in valoare de peste 100 de milioane de dolari, dupa infectarea a 500.000 pana la un milion de calculatoare in inteaga lume, dintre care un sfert se afla in Statele Unite.

Administratorul retelei, rusul Evgheni Mihailovici Bogasev, in varsta de 30 de ani, a fost inculpat de catre un mare juriu la Pittsburgh, in Pennsylvania (est), pentru piraterie informatica, frauda financiara si bancara si spalare de bani.

Tot in acest caz, Bogasev, identificat sub pseudonimele "slavik" sau "pollingsoon", este acuzat ca a orchestrat aceasta vasta escrocherie informatica, potrivit unei plangeri depuse in statul Nebraska (centru).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.