Puternica Biserica Catolica din Brazilia s-a declarat joi in favoarea uniunii civile intre persoane de acelasi sex, aflate deja in vigoare in aceasta tara, in contextul in care era impotriva acesteia in urma cu un an.

"Este necesar sa se poarte un dialog asupra drepturilor vietii in comun a persoanelor de acelasi sex care decid sa traiasca impreuna. Ele au nevoie de o sustinere legala din partea societatii", a declarat secretarul general al Conferintei Nationale a Episcopilor din Brazilia Leonardo Steiner, intr-un interviu publicat joi seara pe site-ul cotidianului O Globo.

In urma cu un an, Biserica s-a opus unei hotarari a justitiei din Brazilia, cea mai mare tara catolica din lume, care obliga toti ofiterii starii civile sa inregistreze uniunile persoanelor de acelasi sex, in asteptarea unei legi in Parlament.

Potrivit clericului, Biserica se afla intr-o schimbare constanta. "Ea nu mai este aceeasi de-a lungul timpului (...) Biserica cauta in continuare sa citeasca semnele timpului, pentru a vedea ce trebuie sa schimbe sau nu. Adevarul credintei nu se schimba", a subliniat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.