Vizita Papei Francisc in Tara Sfanta va urmari si scopuri politice, desi suveranul pontific a subliniat anterior ca aceasta deplasare va fi "strict religioasa".

Aceasta vizita, care va fi efectuata in perioada 24-26 mai, ar putea sa-i ajute pe oficialii locali ''sa ia decizii curajoase urmand calea pacii'', a afirmat cardinalul Parolin, intr-un interviu difuzat joi de Centrul de Televiziune al Vaticanului (CTV).

Parolin a intocmit o lista cu ''punctele'' principale asupra carora ar putea insista Papa in timpul sejurului sau in Tara Sfanta, tinand cont de linia ''politicii'' Sfantului Scaun.

Potrivit lui Parolin, Papa Francisc urmeaza sa afirme dreptul Israelului ''de a exista si de a se bucura de pace si securitate in interiorul frontierelor recunoscute in plan international'', precum si dreptul poporului palestinian ''de a avea o patrie suverana si independenta'', infomeaza MEDIAFAX.

In opinia cardinalului, Papa ar urma, de asemenea, sa faca apel la recunoasterea "mostenirii culturale" si ''caracterului sacru si universal'' al Ierusalimului.

Anterior, Papa Francisc a insistat ca vizita sa in Tara Sfanta va fi una "strict religioasa", adaugand ca in timpul acesteia vrea "sa se roage pentru pace".

"Va fi o calatorie strict religioasa, mai intai pentru o intalnire cu (patriarhul ecumenic al Constantinopolului) Bartolomeu: Petru si Andrei se vor intalni inca o data, iar acest lucru este foarte frumos!", a declarat el miercuri, la incheierea audientei generale in Piata Sfantul Petru, referindu-se la cei doi apostoli ai lui Iisus, reprezentand Biserica occidentala si Biserica orientala.

Absenta unei solutii politice intre palestinieni si israelieni, teribilul razboi din Siria, milioanele de refugiati in tarile vecine, fragilitatea Libanului, intensificarea islamismului care determina crestinii sa fuga, tensiunile si violentele din Irak si Egipt, formeaza cadrul dificil al vizitei Papei.

Citeste si:
Vaticanul, implicat într-o misiune secretă de pace în Ucraina. Papa...
Vaticanul, implicat într-o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.