Anunturi publicitare care denunta "ura islamica fata de evrei", in care este folosita imaginea lui Adolf Hitler, erau afisate marti pe autobuze, la Washington.

In afise, prezente pe aproximativ 20 de autobuze, apare o fotografie a dictatorului nazist in timp ce discuta cu "aliatul sau credincios", afirma afisele, Hadj Amin al-Husseini, marele muftiu al Ierusalimului, in al Doilea Razboi Mondial.

"Ura islamica fata de evrei este in Coran. Doua treimi din totalul ajutoarelor americane merge catre tari islamice. Opriti rasismul. Opriti ajutorarea tarilor islamice", se poate citi in mesajul publicitar, conform MEDIAFAX.

Sloganurile sunt insotite de un mesaj cu litere scrise mic, impus de catre autoritatile in domeniul transporturilor, potrivit caruia publicitatea este platita si nu reflecta punctul lor de vedere.

Afisele, care vor continua sa se afle in circulatie pana la jumatatea lui mai, au fost comandate de catre organizatia American Freedom Defense Initiative (AFDI), care intentioneaza sa "constientizeze ravagiile ideologiei suprematiei islamice", potrivit site-ului organizatiei.

Campania, condamnata de catre Asociasia americano-islamica pentru drepturile omului CAIR, are obiectivul sa colecteze online donatii in valoare de 20.000 de dolari, pana vineri. Marti, donatiile se ridicau la 7.500 de dolari.

"Nu putem refuza publicitate pe baza continutului", a declarat o purtatoare de cuvant a serviciilor de transport din oras pentru AFP.

O hotarare judecatoreasca cu privire la alta campanie AFDI, tot prin afisaj pe autobuze, in 2012, a autorizat-o in baza dreptului la libera exprimare, protejat de Constitutia americana.

Pe site-ul AFDI, cofondatoarea Pamela Geller afirma ca aceasta campanie reprezinta un raspuns la cea din aprilie a grupului American Muslims for Palestine (AMP), al carei mesaj a fost "Opriti ajutorul american fata de ocupatia israeliana".

Un purtator de cuvant al CAIR, Ibrahim Hooper, a anuntat ca este pregatita o campanie "pentru promovarea intelegerii reciproce", distribuind intre timp exemplare de Coran.

Citeste si:
Andra, criticată dur din cauza greutății sale. A fost sau afectată...
Andra, criticată dur din...

Al-Husseini, liderul musulman al Palestinei britanice la acea vreme, i-a cerut lui Hitler sustinere pentru independenta tarii sale si impotriva crearii unui camin evreiesc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.