Diplomatia americana a pus la indoiala, marti, statutul a doi jurnalisti rusi, retinuti in estul Ucrainei, acuzandu-i ca transportau armament in vehiculele lor.

Mai multi jurnalisti au denuntat arestarea lor de catre servicii de securitate ruse, in Crimeea anexata de Rusia, in timp ce Moscova acuza Kievul sa a retinut doi reporteri rusi in estul Ucrainei, citat de MEDIAFAX.

In cel de-al doilea caz, este vorba de doi jurnalisti ai site-ului rus Life News, arestati de militari ucraineni in apropierea orasului Kramatorsk, provocand furia Moscovei, care cere eliberarea imediata a reporterilor.

Site-ului rus Life News mentioneaza ca Oleg Sidiakin si Marat Zaicenko au fost retinuti in timp ce filmau violentele.

Potrivit purtatorului de cuvant al Departamentului de Stat american, Jennifer Psaki, "serviciile de securitate ucrainene au retinut indivizi cu acreditari de jurnalisti false, emise de "republica" autoproclamata Donetk.

Jurnalistii arestati "transportau in masinile lor rachete antiaeriene portabile", a afirmat Psaki, cu referire la "informatii de presa" sau date obtinute in urma unor discutii cu autoritatile de la Kiev.

Recent, corespondentul cotidianului polonez Gazeta Wyborcza in Rusia, Waclaw Radziwinowicz, a fost arestat in Crimeea de functionari ai SFB (Serviciul federal de securitate al Rusiei) si eliberat dupa sase ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.