Rusia a efectuat marti, cu succes, un test de racheta balistica intercontinentala de tip Topol, la o baza militara situata in apropierea Marii Caspice.

Testul a fost efectuat la ora locala 21.08 (20.08, ora Romaniei), la poligonul Kapustin Iar, situat in regiunea Astrahan, au precizat agentiile ruse Interfax si Itar-Tass.

Potrivit surselor citate, racheta balistica si-a atins tinta din sudul Kazahstanului.

"Scopul acestei lansari a fost de a testa elemente ale rachetelor balistice intercontinentale", a afirmat Igor Egorov, purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Apararii, citat de MEDIAFAX.

Racheta de tip RS-12M Topol (cod NATO: SS-25 Sickle) are o raza de actiune de peste 10.000 de kilometri si o masa la decolare de 45,1 tone. Aceasta poate fi echipata cu o ogiva nucleara de 550 de kilotone.

Aceasta racheta, care are o capacitate mare de manevrare si este usor de manipulat, poate fi lansata cu ajutorul unei rampe mobile sau fixe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.