"Selfie", "tweep" si "turducken" se numara printre cele 150 de cuvinte si definitii noi care au fost adaugate in editia din 2014 a prestigiosului Dictionar Merriam-Webster, au anuntat luni reprezentantii grupului editorial omonim care publica acest volum.

Noile cuvinte si definitii ce au fost incluse in acest dictionar al limbii engleze americane reflecta influenta tot mai mare pe care le au in societatea actuala tehnologia si retelele de socializare, afirma editorii americani.

"Atat de multe dintre aceste cuvinte arata impactul pe care activitatea online il are asupra vietii si traiului nostru zilnic", spune Peter Sokolowski, editor al Dictionarului Merriam-Webster. "«Tweep», «selfie» si «hashtag» se refera la felul in care comunicam si impartasim informatii in calitate de indivizi. Cuvinte precum «crowfunding», «gamification» si «big data» arata ca internetul a schimbat mediul de afaceri in moduri extrem de profunde", a adaugat el.

Un nou termen din acest dictionar este "streampunk", ce defineste "un gen de science-fiction in care apar elemente tipice pentru societatile din secolul al XIX-lea, dominate de tehnologia istorica sau fictiva, pe baza de aburi".

Cuvantul "catfish" (somn, peste, n.r.) a castigat o definitie noua, descriind o persoana care isi alcatuieste un profil fictiv pe o retea de socializare pentru a obtine anumite avantaje necinstite.

Printre noii termeni culinari inclusi in Dictionarul Merriam-Webster se numara cuvinte precum "pho", ce defineste o supa de vita sau de pui cu bulion si taitei din orez", dar si "turducken", ce defineste "o gaina fara oase, infipta intr-o rata fara oase, infipta intr-un curcan fara oase".

Printre celelalte adaugiri notabile in acest dictionar se afla si "Yooper", o porecla folosita pentru nativii sau rezidentii din Peninsula Superioara din Michigan.

Merriam-Webster's Collegiate Dictionary, o unitate a grupului Encyclopedia Britannica Inc., contine aproximativ 165.000 de cuvinte si 225.000 de definitii.

Citeste si:
Un motociclist s-a ales cu dosar penal după ce a vrut să facă...
Un motociclist s-a ales cu...

Printre noile cuvinte adaugate in acest an se afla termeni precum:

  • "Selfie" - fotografie a unui utilizator realizata de el insusi cu o camera digitala cu scopul de a o publica ulterior pe o retea de socializare
  • "Tweep" - o persoana care foloseste serviciul de mesagerie al platformei Twitter pentru a trimite si a primi tweet-uri
  • "Gamification" - procesul de adaugare a elementelor caracteristice unor jocuri in alte domenii de activitate, pentru a incuraja participarea
  • "Hashtag" - un cuvant sau o fraza precedate de simbolul "#" care clarifica sau defineste categoria din care face parte textul insotitor, asa cum este cazul tweet-urilor

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.