Patriarhul Serbiei sustine ca inundatiile devastatoare din ultimele zile sunt pedepse divine din cauza comunitatii homosexualilor.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe din Serbia si un alt lider al bisericii au atacat comunitatea de homosexuali si lesbiene din tara, precum si pe Conchita Wurst, castigatorul austriac al Eurovisionului, afirmand ca inundatiile sunt pedepse divine pentru pacatele acestora, potrivit realitatea.net.

Bilanul inundatiilor din Balcani a ajuns la 45 de morti, in timp ce exista temeri privind ca o noua crestere a nivelului apelor raului Sava va ameninta noi localitati din Serbia si Bosnia. Peste 25% dintre cei aproximativ patru milioane de locuitori ai Bosniei-Hertegovina sunt afectati de inundatii. In Serbia, mii de echipe de salvare si voluntari consolidau digurile la Belgrad de-a lungul raului Sava.

Peste 25% dintre cei aproximativ patru milioane de locuitori ai Bosniei-Hertegovina sunt afectati de inundatiile din ultimele zile, anunta ministrul de Externe de la Sarajevo, Zlatko Lagumdzija, citat de AFP.

"Un sfert din populatia tarii este afectata de inundatii, iar un milion de persoane nu au apa potabila", a adaugat seful diplomatiei bosniace, scrie mediafax.

"Daunele sunt uriase. Singura diferenta fata de razboi este ca numarul mortilor este mai mic", a spus ministrul, referindu-se la razboiul din perioada 1992-1995, soldat cu 100.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.