Guvernul islamo-conservator turc va anunta in aceasta saptamana un "plan de actiune" pentru consolidarea securitatii in minele din tara dupa catastrofa soldata cu 301 morti la Soma (vest), a anuntat luni presa apropiata regimului.

In plus, alti doi oficiali din cadrul minei exploatate de compania Soma Kömür Isletmeleri au fost plasati in arest preventiv, ridicand la cinci numarul persoanelor incarcerate de duminica, a anuntat agentia de presa Dogan.

Potrivit informatiilor publicate de cotidianul Sabah, Ankara trebuie sa ratifice rapid conventia internationala pentru securitatea si sanatatea minelor Organizatiei Internationale a Muncii (OIM), intrata in vigoare in 1998 in tarile semnatare, a precizat cotidianul Sabah.

Guvernul prevede consolidarea controlului securitatii in mine, in special ameliorand coordonarea diferitelor autoritati competente, a adaugat cotidianul. Potrivit OIM, Turcia afisa in 2012 cea mai ridicata rata a mortalitatii la locul de munca din Europa si detinea locul al treilea la nivel mondial. Din 2002 si pana in 2012, peste 1.000 de mineri turci au murit, potrivit acestor statistici.

De la explozia produsa marti in mina Soma, numeroase persoane au evidentiat numeroase neglijente in ceea ce priveste securitatea.

Un numar de 25 de responsabili ai minei au fost arestati duminica la ordinul procurorului pentru a fi interogati de politie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.