Pentagonul a elaborat un ghid de supravietuire in cazul unei apocalipse cu zombie, cu scopul de a "conserva sanctitatea vietii umane" pentru toti "oamenii non-zombie".

Informatia despre planurile facute de Pentagon de a rezista in fata unui atac al "mortilor-vii" provin dintr-un document neclasificat, obtinut de publicatia Foreign Policy, denumit "CONOP 8888" - cunoscut si sub denumirea "Counter - Zombie Dominance".

Documentul a fost redactat pe 30 aprilie 2011 si reprezinta un rezumat detaliat despre felul in care oamenii trebuie sa lupte contra mai multor tipuri de zombie. Potrivit acestui ghid, "cel mai rau scenariu" se refera la un atac al zombie-lor, in care "mortii-vii" mancatori de oameni ii infecteaza pe acestia foarte repede, lasand rasei umane foarte putin timp la dispozitie pentru a reactiona adecvat.

Acelasi document vorbeste si despre "CZ", un termen ce desemneaza "gainile zombie".

"Desi pare ridicol, acesta este de fapt singurul tip de zombie despre care s-a dovedit ca exista cu adevarat", afirma autorii raportului.

"Asa-zisele «gaini zombie» se refera la gainile batrane care nu mai pot sa faca oua si sunt eutanasiate de fermierii americani cu monoxid de carbon, apoi ingropate, iar ele revin la suprafata scormonind pamantul cu ghearele", se afirma in documentul CONOP 8888.

Alte posibile atacuri asupra rasei umane le include pe cele ale "zombie-lor magici malefici", creati prin experimente oculte, cele ale "zombie-lor vegetarieni", care consuma doar produse vegetale, neamenintand astfel viata umana, si cele ale "zombie-lor din spatiu".

Raportul afirma ca "acest plan nu a fost conceput ca o gluma" si isi are originea in planurile unor militari din Omaha, un oras din statul american Nebraska, care au dorit un scenariu pentru o situatie de urgenta nationala.

Ei au conceput planul unui atac al zombie-lor in cadrul caruia au antrenat populatia civila pentru a o ajuta sa supravietuiasca intr-o lune post-apocaliptica, iar desfasurarile de forte militare au reprezentat un factor important in acest plan.

Citeste si:
Ghidul jachetelor de primăvară: Cele mai frumoase 20 de modele cu...
Ghidul jachetelor de...

"Documentul este un instrument de antrenament, folosit in exercitiile militare, in timpul carora recrutii invata conceptele de baza ale planurilor militare, prin intermediul unui scenariu fictiv. Acest document nu reprezinta un plan al Comandamentului Strategic al Statelor Unite", a explicat Pamela Kunze, capitan in Marina americana, intr-un e-mail adresat publicatiei Foreign Policy.

In cinematografie, nu este deloc un fapt neobisnuit ca armata sa fie chemata pentru a salva lumea de atacurile zombie-lor. In comedia "Shaun of the Dead" din 2004, soldatii ajung exact la timp pentru a-l salva pe eroul principal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.