"Europa ramane o problema de razboi si de pace", a apreciat fostul cancelar Helmut Kohl, parintele reunificarii germane, indemnand UE sa continue sa avanseze, intr-un interviu publicat joi in presa germana.

"Europa este destinul nostru. Europa ramane o problema de razboi si de pace, cu tot ceea ce presupune acest lucru: de partea pacii se afla libertatea, prosperitatea si democratia", a declarat Kohl, care avea varsta de 15 ani la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, intr-un interviu pentru Bild, cel mai citit ziar din Germania.

El a indemnat ca "Europa sa mearga din nou inainte. Europa este viitorul nostru", a subliniat fostul cancelar, in varsta de 84 de ani, unul dintre marii lideri UE care a contribuit la constructia europeana.

Intrebat ce ar trebui sa faca in primul rand viitorul presedinte al Comisiei Europene (CE), crestin-democratul care a condus timp de 16 ani RFG - un record - a raspuns "trebuie sa faca astfel incat toti europenii sa aiba Europa in suflet".

Kohl, nascut la 3 aprilie 1930, retras din viata politica activa incepand din 2002, i-a indemnat pe cetatenii UE sa se prezinte la urne in alegerile europene. La 25 mai, "imi doresc ca toti oamenii sa mearga sa voteze", a spus el.

Fostul cancelar german sustine candidatura conservatorului luxemburghez Jean-Claude Juncker. "Sper ca prietenul meu va castiga alegerile pentru noi si ca va deveni presedintele Comisiei", a declarat Kohl. Potrivit Bild, Juncker urmeaza sa-l viziteze pe fostul cancelar vineri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.