NATO a anuntat luni lansarea unui exercitiu naval la Marea Baltica, la care participa 18 state membre si nemembre ale Aliantei Nord-Atlantice, dar fara Rusia.

Acest exercitiu de salvare submarina - Dynamic Monarch -, organizat o data la trei ani, implicand mobilizarea unor nave militare, submarine, avioane si elicoptere, se va desfasura pana la 23 mai, din portul Gdynia, in nordul Poloniei, precizeaza NATO intr-un comunicat, citat de MEDIAFAX.

Acest tip de exercitiu vizeaza testarea si consolidarea procedurilor internationale de salvare a unor submarine aflate in pericol, precizeaza NATO, subliniind ca peste 40 de forte navale din lume exploateaza submarine.

Rusia nu va participa la acest exercitiu "in urma deciziei NATO, luna trecuta, de suspendare a oricarei cooperari cu aceasta tara, ca raspuns la incalcarea de catre Moscova a dreptului international si a principiilor fundamentale care stau la baza parteneriatului nostru", a declarat pentru AFP un reprezentant NATO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.