Detonari numeroase si foarte puternice s-au auzit duminica dimineata in apropiere de Slaviansk, un bastion al rebeliunii armate in estul Ucrainei, unde, incepand de la ora locala 8.00 (8.00, ora Romaniei), se desfasoara un referendum controversat asupra independentei regiunii, informeaza MEDIAFAX.

In urma unor tiruri sustinute, in mare parte din noaptea de sambata spre duminica, confruntarile au fost reluate duminica dimineata in satul Andriivka, pe "linia frontului", la intrarea din sudul localitatii cu 110.000 de locuitori, incercuite de catre fortele ucrainene, care au declansat o vasta "operatiune antiterorista" pe 2 mai, a declarat pentru AFP Stela Horoseva, o purtatoare de cuvant a insurgentilor prorusi de la Slaviansk.

"Exista victime", a adaugat ea, fara sa fie in masura sa ofere alte precizari, pentru moment.

Ecourile tirurilor de armament greu continuau sa se auda dinspre periferie, duminica dimineata.

O serie de detonari foarte puternice au fost auzite de catre jurnalisti AFP catre miezul noptii, timp de aproximativ o ora. Rafale de arme automate au fost auzite, de asemenea, catre centrul orasului.

Sambata seara au avut loc noi confruntari, ca de altfel aproape toata ziua, la Andriivka, potrivit unor locuitori.

Cele 56 de sectii de votare de la Slaviansk urmeaza sa fie inchise la ora locala 20.00 (20.00, ora Romaniei).

Referendumuri - considerate "ilegale" de catre Kiev si comunitatea internationala - sunt organizate duminica de catre rebeli prorusi in estul Ucrainei asupra independentei "republicilor populare" proclamate unilateral la Donetk, regiunea in care se afla Slaviansk, si Lugansk.

Ele au loc in peste 12 orase din aceste doua regiuni care alcatuiesc bazinul minier Donbas, la frontiera cu Rusia.

Aceste localitati se afla, in prezent, sub controlul rebelilor, care nu recunosc autoritatile interimare instalate la Kiev in urma inlaturarii prorusului Viktor Ianukovici de la putere, la sfarsitul lui februarie.

Citeste si:
Explozii puternice la o rafinărie din Krasnodar. Rușii spun că au...
Explozii puternice la o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.