Separatistii planifica organizarea unui referendum in regiunile ucrainene Lugansk si Donetk, pe 18 mai, privind alipirea acestora la Rusia, a anuntat joi seara reprezentantul initiativei civice Prava Sprava, Dmitri Sneghirev.

Activistul ucrainean a afirmat ca detine informatii privind "stabilirea unui nou referendum pe 18 mai. In cadrul acestuia, separatistii vor decide daca vor sa intre in componenta Rusiei", a adaugat el, potrivit Gazeta.ua, citat de MEDIAFAX.

El a subliniat ca rezultatele referendumului prevazut pe 11 mai "vor fi cu certitudine falsificate".

Sneghirev a criticat reactia Iuliei Timosenko si a presedintelui ucrainean Olexandr Turcinov fata de evenimentele din Ucraina, pledand pentru decizii radicale in "lupta impotriva separatistilor".

De asemenea, deputatul ucrainean Alexandr Brighinet a citat, intr-un mesaj postat pe contul sau de Facebook, agenti dubli inflitrati in randurile separatistilor de la Lugansk, afirmand ca insurgentii prorusi vor sa organizeze un referendum privind alipirea regiunilor din estul Ucrainei la Rusia.

Recent, presedintele rus Vladimir Putin le-a cerut separatistilor ucraineni sa amane referendumul de la 11 mai, dupa o intrevedere la Kremlin cu presedintele OSCE, elvetianul Didier Burkhalter.

Insa reprezentanti ai separatistilor au declarat ca vor mentine consultarea populara anuntata pentru duminica pe tema unei "declaratii de independenta" a "republicii" autoproclamate de la Donetk, un oras in estul tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.