Presedintele iranian Hassan Rohani si-a folosit dreptul de veto impotriva interzicerii WhatsApp in urma unei decizii administrative de a cenzura aplicatia de mesagerie pentru telefonul mobil dupa cumpararea ei de catre Facebook, a anuntat miercuri presa iraniana.

Iranul blocheaza accesul la Twitter, Facebook, YouTube, precum si la numeroase alte site-uri de Internet al caror continut este considerat contrar valorilor islamice sau ostil Iranului. Un Comitet de evaluare a continutului pe Internet, format din 13 membri, a fost creat in 2009 dupa manifestatii impotriva realegerii contestate a presedintelui Mahmoud Ahmadinejad, care au fost deseori organizate prin intermediul retelelor de socializare.

Cenzura Internetului este un subiect de discordie intre aripa dura a regimului si unii membri ai Guvernului - intre care Rohani - care folosesc retelele de socializare.

"Problema interzicerii WhatsApp a fost ridicata, presedintele a ordonat stoparea deciziei" de interzicere a site-ului, a declarat ministrul Telecomunicatiilor, Mahmoud Vaezi, citat miercuri de cotidianul reformator Shargh.

"Atat timp cat nu vom avea inlocuitori pentru aceste site-uri, Guvernul se opune interzicerii lor", a adaugat el.

Interzicerea WhatsApp a fost decisa in ultimele luni de Comitetul de evaluare dar inca nu a intrat in aplicare, potrivit agentiei Isna.

Secretarul acestui comitet, Abdolsamad Khorramabadi, a declarat pentru agentia Fars la inceputul lunii ca decizia a fost luata dupa cumpararea WhatsApp, in februarie, de catre fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, calificat drept "sionist american". Comitetul nu a luat inca o decizie cu privire la interzicerea altor aplicatii pentru telefonul mobil precum Viber sau Instagram, alta proprietate a Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.