Vitali Kliciko, care in martie a renuntat sa candideze la prezidentiale in Ucraina, si-a prezentat vineri candidatura pentru functia de primar al Kievului.

Comisia electorala a orasului Kiev a anuntat ca a inregistrat candidatura liderului partidului Udar, Vitali Kliciko, pentru functia de primar al capitalei Ucrainei.

"Scopul nostru este de a realiza dorintele locuitorilor din Kiev", a declarat Kliciko, dupa ce si-a depus candidatura la alegerile municipale, care vor avea loc odata cu cele prezidentiale, la 25 mai, informeaza MEDIAFAX.

El a mentionat ca, in prezent, Kievul se confrunta cu probleme grave, iar interesele locuitorilor "sunt ignorate".

Potrivit lui Kliciko, Kievul are un mare potential si toate reformele care trebuie sa fie realizate in Ucraina trebuie sa inceapa anume in capitala.

Conform unor sondaje realizate la inceputul lui aprilie de Centrul de cercetare Razumkov din Kiev, 52,5 la suta dintre locuitorii capitalei ucrainene ar vota pentru candidatura lui Kliciko la alegerile municipale.

Fost campion la box si unul dintre liderii miscarii proeuropene din Ucraina, Kliciko a anuntat, la 29 martie, ca renunta la a se prezenta la alegerile prezidentiale din 25 mai si il va sprijini pe miliardarul Petro Porosenko.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.