Statele Unite s-au declarat miercuri foarte ingrijorate in legatura cu informatiile privind "retinerea" unui jurnalist american in Ucraina de catre separatistii prorusi si au cerut Moscovei "sa-si foloseasca influenta" asupra acestor grupari.

"Suntem foarte ingrijorati in legatura cu informatiile privind retinerea unui jurnalist de nationalitate americana de catre separatistii prorusi la Slaviansk, in Ucraina", a declarat purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, intr-un comunicat.

Jurnalistul american Simon Ostrovsky, corespondent al publicatiei online Vice News, a fost retinut marti seara de separatisti in orasul Slaviansk, la nord de Donetk, scrie MEDIAFAX.

"Primarul" autoproclamat din Slaviansk, Viaceslav Ponomarev, care i-a cerut presedintelui Vladimir Putin sa trimita trupe ruse pentru protejarea populatiei in fata nationalistilor ucraineni, a confirmat marti seara ca jurnalistul se afla in sediul Serviciului local de Securitate, aflat sub controlul separatistilor prorusi. Publicatia Vice News a anuntat ca este in legatura cu Departamentul de Stat pentru a se asigura in legatura cu siguranta jurnalistului.

"Condamnam astfel de actiuni si recentele luari de ostatici din estul Ucrainei, care incalca direct angajamentele luate la Geneva" in vederea detensionarii crizei din Ucraina, a mai afirmat purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat.

"Cerem Rusiei sa-si foloseasca influenta asupra acestor grupari pentru eliberarea imediata si in deplina siguranta a tuturor ostaticilor din estul Ucrainei", a insistat purtatoarea de cuvant a diplomatiei americane.

Controlat de persoane inarmate, unele cu fetele acoperite si purtand uniforme fara insemne nationale, Slaviansk, oras cu peste 100.000 de locuitori de la nord de Donetk, a devenit fieful separatistilor din estul Ucrainei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.