Numarul refugiatilor sirieni pe care Turcia i-a primit de la declansarea conflictului din Siria a atins pragul de un milion, a anuntat, marti, premierul turc Recep Tayyip Erdogan.

"Numarul fratilor nostri sirieni care au sosit in Turcia a atins un milion", a afirmat premierul turc, intr-o interventie sustinuta in Parlament in fata deputatilor din Partidul Justitie si Dezvoltare (AKP, islamo-conservator).

Seful Guvernului turc a dat asigurari ca tara sa intentioneaza sa mentina politica de deschidere pentru civilii sirieni care se refugiaza din cauza razboiului.

Turcia, care sustine opozitia siriana, gazduieste cea mai mare parte a refugiatilor din Siria in aproximativ 20 de tabere instalate in zonele apropiate de granita, in sudul si sud-estul tarii.

Premierul Erdogan a anuntat ca Guvernul turc a alocat peste doua miliarde de dolari pentru primirea refugiatilor sirieni care au anumite probleme culturale si de securitate in zonele unde sunt adapostiti in Turcia.

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDH), peste 150.000 de persoane si-au pierdut viata de la declansarea conflictului din Siria, in martie 2011. Potrivit ONU, aproximativ 2,6 milioane de sirieni si-au parasit tara si s-au refugiat in special in tarile vecine, printre care Turcia, Liban si Iordania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.