Vladimir Putin a avertizat-o pe cancelarul german Angela Merkel ca Ucraina se afla pe marginea razboiului civil.

"Presedintele rus a semnalat ca escaladarea brutala a conflictului a pus tara pe marginea razboiului civil", se arata intr-un comunicat al Kremlinului publicat dupa o conversatie telefonica intre Vladimir Putin si Angela Merkel.

Cei doi lideri "au subliniat importanta" negocierilor programate pentru data de 17 aprilie. "Ei si-au exprpimat speranta ca intalnirea de la Geneva poate da un semnal clar pentru a reveni la situatia dintr-un cadru pasnic", a anuntat comunicatul, citat de MEDIAFAX.

O reuniune cvadripartita intre Ucraina, Rusia, Statele Unite si Uniunea Europeana urmeaza sa aiba loc joi, la Geneva, in scopul de a incerca detensionarea crizei ucrainene.

Actiunile armatei ucrainene in estul tarii reprezinta "o recurgere neconstitutionala la forta impotriva manifestantilor pasnici", potrivit comunicatului Kremlinului. De asemenea, Putin a subliniat importanta stabilizarii economiei Ucrainei si continuarii livrarilor de gaze rusesti catre Europa.

Intr-o conversatie separata cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, presedintele rus "a pus accentul asupra faptului ca aceasta escaladare brutala este consecinta unor politici iresponsabile ale Kievului, care a ignorat drepturile si interesele juridice ale populatiilor rusofone din tara".

De asemenea, el a considerat "inacceptabila" utilizarea fortei impotriva "actiunilor civile de protest" din estul Ucrainei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.