Individul care este banuit ca ar fi autorul atacului antisemit din Kansas, soldat cu moartea a trei membri ai comunitatii evreiesti, va fi certat pentru crima motivata de ura.

"Declaratiile pe care suspectul le-a facut in ultimele 24 de ore ne sugereaza sa este vorba de o crima motivata de ura", a spus seful politiei din Overland Park, o localitate situata in apropiere de Kansas City, unde a avut loc atacul armat soldat cu moartea a trei persoane.

Frazier Glenn Cross, in varsta de 73 de ani, arestat duminica la putin timp dupa comiterea faptelor, este un adept al suprematiei albilor si un fost membru al Ku Klux Klan, potrivit Southern Poverty Law Center (SPLC), o organizatie care supravegheaza grupuri si persoane ce incita la ura rasiala.

El este membru al forumului neonazist Vanguard News Network, pe care a postat peste 12.000 de mesaje, a precizat aceasta organizatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.