Tony Abbott, premierul australian, s-a declarat vineri "foarte increzaor" in gasirea epavei zborului MH370.

"Am redus enorm de mult perimetrul cautarilor si suntem foarte increzatori in faptul ca semnalele pe care le detectam provin de la cutii negre", a declarat Abbott la Shanghai, conform MEDIAFAX.

Australia coordoneaza cautarile internationale in sudul Oceanului Indian pentru gasirea epavei avionului de tip Boeing 777 apartinand companiei Malaysia Airlines, dat disparut pe 8 martie, cu 239 de persoane la bord, in timp ce efectua o cursa Kuala Lumpur-Beijing.

Vastul dispozitiv naval si aerian mobilizat in zona in care probabil s-a prabusit avionul nu a descoperit nimic pana la detectarea, weekendul trecut, a unor semnale de inalta frecventa identice celor produse de balizele cutiilor negre ale unui avion.

Anchetatorii s-au lansat, de atunci, intr-o cursa contracronometru pentru a repera cutiile negre inainte ca balizele sa nu mai emita din cauza terminarii bateriilor, a caror durata de viata teoretica este de aproximativ 30 de zile.

"Ajungem in punctul in care semnalul, si suntem foarte increzatori ca este vorba despre cutii negre, incepe sa slabeasca", a declarat Tony Abbott, potrivit Sky News.

"Speram sa obtinem cat mai multe informatii posibil inainte de disparitia definitiva a semnalului", a adaugat el.

Premierul australian a precizat ca nu vrea sa furnizeze detalii suplimentare inainte sa-l informeze pe presedintele chinez Xi Jinping despre ultimele rezultate ale anchetei. Din cele 239 de la bordul MH370, 153 erau chinezi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.