Mai mult de 50 de persoane, luate marti "ostatice" intr-o filiala a Serviciului ucrainean de securitate (SBU) din orasul Lugansk (est) au fost eliberate.

Potrivit SBU, aceste persoane au fost eliberate in noaptea de marti spre miercuri, in urma unor negocieri cu activistii prorusi. Niciuna dintre persoanele sechestrate nu a fost ranita.

Activistii continua sa ocupe cladirea, insa le-au permis unor deputati ucraineni sa intre, pentru a continua negocierile, informeaza MEDIAFAX.

Anterior, SBU a anuntat ca "activisti separatisti, sub amenintarea armelor, impiedica aproximativ 60 de persoane sa paraseasca incinta" si a denuntat "activitati teroriste".

Protestele au luat amploare, in ultimele zile, in orasele din estul Ucrainei. Manifestanti prorusi au ocupat, duminica, sediile administratiilor locale din Donetk, Lugansk si Harkov. Institutiile din Harkov au fost eliberate dupa cateva ore, dar, la Donetk, manifestantii au proclamat o "republica suverana".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.