Alegerile legislative din India au inceput dupa ce sectiile de votare au fost deschise luni in doua state din nord-estul tarii.

Partidul nationalist hindus este considerat favorit pentru a-i succeda Partidului Congresului, condus de familia Gandhi, aflat la putere de 10 ani.

Alegatorii din sase circumscriptii din statele Assam si Tripura, state enclava din nord-estul tari, sunt primii care voteaza luni.

Aproximativ 814 milioane de alegatori indieni sunt chemati sa voteze timp de peste cinci saptamani si, potrivit sondajelor, scrutinul ar putea incheia un deceniu de putere al Partidului Congresului, vizat de numeroase cazuri de coruptie si incapacitatea de a revigora economia, care nu inregistreaza progrese de trei ani, anunta MEDIAFAX.

Liderul partidului nationalist hindus Bharatiya Janata Party (BJP), Narendra Modi, este considerat favorit, dar ar putea fi nevoit sa negocieze cu puternicele partide regionale pentru a forma o coalitie majoritara.

Rezultatele alegerilor vor fi anuntate la 16 mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.