Purtatorul de cuvant al Ministerului ucrainean al Apararii a anuntat ca Rusia isi "retrage progesiv" trupele mobilizate la frontiera cu Ucraina.

"Fortele ruse se retrag progresiv de la frontiera", a declarat purtatorul de cuvant Oleksei Dmitraskivski. "Probabil are legatura cu nevoia de a asigura o inlocuire. Cealalta ipoteza este ca ar avea legatura cu negocierile dintre Rusia si Statele Unite" de duminica seara de la Paris.

Joi, presedintele Consiliului de securitate nationala ucrainean, Andrei Parubi, a afirmat ca Moscova a comasat 100.000 de militari de-a lungul frontierei cu Ucraina. Statele Unite au vorbit de prezenta a 20.000 de militari si fac din retragerea fortelor o conditie prealabila la orice iesire din criza, asa cum a reiterat, duminica, la Paris secretarul de Stat american John Kerry dupa o intrevedere cu omologul sau rus, Serghei Lavrov.

Rusia a negat ca a comasat trupe la frontiera, explicand ca recentele inspectii internationale nu au decelat nicio activitate militara neobisnuita si acuzand occidentalii de rea credinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.