Presedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov a anuntat, luni, ca autoritatile de la Kiev au decis luni sa-si retraga trupele din Peninsula Crimeea, in contextul in care majoritatea bazelor ucrainene din peninsula se afla sub controlul Rusiei.

"Consiliul pentru Securitate Nationala si Aparare a ordonat Ministerul Apararii sa redesfasoare unitatile militare care se afla in Crimeea", a declarat Turcinov in fata liderilor grupurilor parlamentare.

Anuntul lui Turcinov marcheaza o schimbare de pozitie a autoritatilor ucrainene, care au autorizat anterior militarii sa deschida focul pentru a-si apara bazele din Crimeea, ocupata de peste trei saptamani de trupe ruse, transmite MEDIAFAX.

Insa decizia finala apartine comandantilor de pe teren. Controlul asupra bazelor a fost preluat de catre rusi practic fara confruntari militare. Forte ruse si proruse au preluat controlul in ultimele zile si asupra mai multor nave din flota ucraineana, care are cele mai multe porturi pe peninsula.

Forte ruse au luat cu asalt luni dimineata o baza militara ucraineana la Feodosia, in Crimeea, o opratiune in cursul careia mai multi puscasi marini ucraineni au fost raniti, iar alti 60-80 de militari au fost capturati, potrivit Ministerului ucrainean al Apararii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.