Un avion militar sirian a fost doborat, duminica, de artileria antiaeriana turca, in timp ce bombarda pozitii insurgente in apropierea frontierei comune, in regiunea de frontiera Kasab, situata in nord-vestul Siriei, anunta Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

"Apararea antiaeriana turca a atacat un bombardier sirian care efectua operatiuni deasupra provinciei Lattaquia. Avionul a luat foc si s-a prabusit pe teritoriul Siriei", anunta OSDO, potrivit MEDIAFAX.

Regimul Bashar al-Assad denunta o "agresiune flagranta", acuzand acuzandu-l pe premierul turc de sustinerea grupurilor teroriste.

"Intr-o agresiune flagranta care evidentiaza implicarea premierului Recep Tayyip Erdogan in sustinerea grupurilor teroriste, apararea antiaeriana turca a doborat un avion militar sirian care ataca grupuri teroriste pe teritoriul sirian", anunta un oficial din cadrul Ministerul sirian al Apararii.

La randul sau, premierul Recep Tayyip Erdogan a avertizat ca riposta Turciei va fi mai puternica in cazul in care avioane militare siriene vor patrunde in spatiul aerian turc.

Confruntarile intre fortele guvernamentale si insurgenti continuau duminica pentru obtinerea controlului asupra punctului vamal Kasab, intre Siria si Turcia. Trei grupari islamiste rebele, inclusiv Frontul Al-Nusra, afiliat retelei teroriste Al-Qaida, sunt implicate in intense confruntari armate cu armata siriana in aceasta zona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.