Ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, le-a cerut liderilor din Crimeea sa-l elibereze pe seful marinei ucrainene, capturat mai devreme de militanti prorusi.

UPDATE: Comandantul marinei ucrainene, Serghii Gaiduk, detinut miercuri de fortele proruse in Crimeea, a fost eliberat in cursul noptii, a anuntat presedintia ucraineana citata de Interfax Ucraina, relateaza AFP.

Serghei Soigu a "solicitat conducerii Republicii Crimeei sa-l elibereze pe comandantul sef al Fortelor Navale ale Ucrainei, contraamiralul Serghii Gaiduk, si sa nu impiedice retragerea acestuia in Ucraina", a anuntat Ministerul rus al Apararii intr-un comunicat, citat de MEDIAFAX.

Eliberarea ofiterului ucrainean a fost ceruta si de autoritatile de la Kiev, care au dat regimului autoproclamat din Crimeea un "ultimatum de trei ore pentru eliberarea tuturor ostaticilor".

Aproximativ 200 de militanti prorusi au ocupat miercuri dimineata sediul marinei ucrainene din Sevastopol, in Crimeea, fara sa se traga insa vreun foc de arma, a declarat un purtator de cuvant al marinei ucrainene, Serghii Bogdanov.

Dupa operatiunea militantilor prorusi, insotiti de reprezentanti ai fortelor ruse, militarii ucraineni au inceput sa paraseasca Comandamentul Fortelor Navale, insa contraamiralul Serghii Gaiduk a fost capturat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.