Mai multe persoane au murit noaptea de vineri spre sambata la Harkov, in vestul Ucrainei, intr-un atac armat implicand nationalisti radicali si militanti prorusi, a anuntat o sursa din cadrul politiei.

Militanti prorusi au incercat sa patrunda intr-o cladire in care se afla un grup de persoane pe care-l suspecta ca a deschis focul, vineri seara, asupra unor manifestanti prorusi, a adaugat aceasta sursa, precizand ca este vorba despre informatii preliminare. Persoanele aflate in cladire au deschis focul, a adaugat sursa, fara sa spuna daca prorusii au ripostat, informeaza MEDIAFAX.RO

Cinci persoane au fost ranite, inclusiv un politist, potrivit sursei din cadrul politiei.

Conform primei reconstituiri a faptelor, continua sursa citata, manifestanti prorusi reuniti vineri seara in Piata Svoboda, in centrul Harkovului, au fost tinta unor tiruri de la bordul unei masini. Masina a fost urmarita de catre prorusi, care au afirmat ca persoanele de la bord au intrat in cladirea in care se afla sediul unui grup radical de dreapta, Patriotii Ucrainei.

In momentul in care militanti prorusi au incercat sa patrunda cu forta in cladire, persoane din interior au deschis focul.

Forte de ordine au sosit rapid la fata locului, iar cladirea a fost asediata timp de mai multe ore. In aceasta perioada de timp, persoanele asediate, aproximativ 30 de barbati, au luat trei ostatici, si anume doi paznici prezenti in cladire, in care se afla si birouri, dar si un politist care a intrat in cladire pentru negocieri.

Ei au eliberat ostaticii si au predat armele, dupa care au iesit din cladire si au fost arestati de catre politie, potrivit sursei citate.

Acest nou incident sangeros are loc dupa ce un manifestant a fost ucis la Donetk, joi. Acesta a fost injunghiat de catre militanti prorusi, in contextul in care tensiunile cresc in estul Ucrainei, odata cu intensificarea unor tendinte separatiste, cu o zi inainte de referendumul din Crimeea privind anexarea peninsulei la Rusia.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.