Papa Francisc a cerut un raport referitor la cauzele care au condus la legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex in anumite tari, afirma cardinalul de New York, Timothy Dolan, reiterand ca Vaticanul se opune casatoriilor gay si subliniind ca o casatorie este intre un barbat si o femeie.

"Papa Francisc vrea sa afle cauzele pentru care unele tari au ajuns la legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex. In mod evident, Papa Francisc nu a exprimat niciun fel de aprobare pentru uniunile civile de tip homosexual, dar incearca sa afle cauzele unui fenomen care tinde sa ia amploare de cativa ani", a precizat cardinalul Dolan, citat de NBC si de publicatia italiana Il Quotidiano.

"Casatoria intre un barbat si o femeie nu este un lucru care sa tina doar de religie, de Sfintele Taine. Este si un element al constructiei societatii si culturii. Iar, daca modificam in vreun fel sensul sacru al casatoriei, mi-e teama sa nu sufere si cultura si societatea, nu doar Biserica", a subliniat cardinalul de New York.

La randul sau, cardinalul Giovanni Lajolo, presedintele emerit al Guvernoratului statului Vatican, a afirmat ca "uniunile civile gay nu au legitimitate sociala". "Dumnezeu a creat barbatul pentru femeie si femeia pentru barbat. Prin unire, cei doi devin un singur trup, o singura viata. Nu poate exista un alt tip de dragoste in afara de cea prin intermediul lui Dumnezeu, care stie cum a creat oamenii. Casatoriile homosexuale nu fac decat sa ii induca in eroare pe cei care le practica", a explicat cardinalul Lajolo in cartea "Lettere alle amiche" ("Scrisori adresate prietenelor"), lansata sambata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.