Statele Unite vor trimite in Polonia 12 avioane de vanatoare de tip F-16 pana joi, a anuntat duminica Ministerul polonez al Apararii.

Secretarul american al Apararii Chuck Hagel si ministrul polonez Tomasz Siemoniak au convenit intr-o conversatie la telefon ca "mobilizarea unei unitati apartinand fortelor aeriene americane va incepe duminica si se va incheia joi", potrivit unui comunicat emis de minister.

"Unitatea va fi alcatuita din 12 avioane de tip F-16 de vanatoare si 300 de militari", a precizat pentru AFP Jacek Sonta, un purtator de cuvant al ministerului.

Avioanele "sosesc la solicitarea Poloniei, in cadrul unui exercitiu militar a carui organizare a fost avansata si extinsa, mai ales intr-o situatie politica tensionata din cauza situatiei din Ucraina", a adaugat el, potrivit mediafax.

Statele Unite au trimis joia trecuta patru avioane de tip F-15 pentru consolidarea supravegherii spatiului aerian al statelor baltice.

Trimiterea lor este, potrivit ministrului lituanian al Apararii Juozas Olekas, un raspuns "fata de agresiunea Rusiei in Ucraina si fata de o intensificare a activitatii militare ruse in regiunea Kaliningrad", o enclava rusa situata intre Lituania si Polonia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.