Rusia nu doreste un nou Razboi Rece, declara purtatorul de cuvant al presedintelui Vladimir Putin, in contextul tensiunilor cu Occidentul pe tema situatiei din Ucraina.

"Am vrea sa evitam un nou Razboi Rece, sper ca nu exista deja, ca nu a inceput si ca nu va incepe", a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, citat de AFP.

"In pofida divergentelor profunde intre Rusia, tarile europene si Statele Unite, exista speranta ca dialogul va conduce la gasirea unor puncte de acord. Dar, deocamdata, nimeni nu poate anticipa cum vom ajunge la un acord", a precizat Peskov, potrivit MEDIAFAX.

Comunicatul Kremlinului intervine in contextul tensiunilor puternice intre Occident si Rusia dupa operatiunile ruse in regiunea autonoma ucraineana Crimeea.

Compania rusa Gazprom a avertizat vineri Ucraina cu intreruperea alimentarii cu gaze daca nu vor fi achitate restantele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.