Regiunea ucraineana Crimeea ar putea adopta rubla ruseasca ca moneda si ar putea "nationaliza" proprietati detinute de statul ucrainean, parte a unui plan de a se alatura Federatiei Ruse, a declarat vicepremierul Crimeei, Rustam Temurgaliev.

"Toate proprietatile ucrainene vor fi nationalizate si vor deveni proprietatea autonomiei Crimeea. (...) Suntem gata sa introducem rubla", a spus Temurgaliev, scrie agentia Interfax, citata de Reuters.

Vicepremierul Crimeei spera ca regiunea sa devina in curand parte a Rusiei, transmite MEDIAFAX.

Parlamentul local din Crimeea, dominat de prorusi, i-a cerut, joi, presedintelui rus Vladimir Putin alipirea regiunii la Rusia si a decis organizarea unui referendum la 16 martie in peninsula ucraineana pentru a valida aceasta alipire, a declarat pentru AFP unul dintre oficiali.

Alegatorii vor avea de ales intre o alipire la Rusia sau o autonomie net consolidata, a precizat deputatul Grigori Ioffe. Parlamentul acestei republici autonome a prevazut initial organizarea la 30 martie a unui referendum care se referea doar o simpla consolidare a autonomiei.

Cu o populatie de doua milioane de locuitori, majoritatea etnici rusi, republica autonoma Crimeea este controlata, de facto, de fortele ruse din 28 februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.