Fostul consilier de securitate al unui fost presedinte american si unul dintre marii strategi globali afirma ca libertatea si securitatea Romaniei pot fi amenintate din pricina lipsei de reactie a Occidentului in cazul Ucrainei.

"Daca Ucraina e zdrobita in timp ce Occidentul e spectator, libertatea si securitatea Romaniei, Poloniei si tarilor baltice vor fi amenintate", sustine Brzezinski, care compara actiunile lui Vladimir Putin cu tactica utilizata de Adolf Hitler in 1938 si 1939, cand a anexat regiunea sudeta din Cehoslovacia si apoi intreaga tara, scrie HotNews.ro.

Potrivit politologului urmatorii pasi ai Rusiei depind si de reactia ucrainienilor, care la randul lor privesc cu speranta spre Occident pentru ajutor.

Fostul consilier pentru securitate avertizeaza ca Vestul nu poate privi nepasator spre miscarile liderului de la Kremlin: trebuie sa recunoasca noile autoritati ucrainene si sa promita armatei ucrainene sprijinul necesar pentru intarirea capacitatii defensive. In paralel, fortele NATO ar trebui puse in alerta, potrivit washingtonpost.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.