NATO a indemnat, duminica, Rusia si Ucraina sa gaseasca o "solutie pasnica" la criza dintre cele doua tari si a solicitat trimiterea unor observatori internationali, a anuntat secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen.

Observatorii internationali vor fi trimisi "sub auspiciile Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite sau OSCE" (Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa), a precizat Rasmussen, la finalul unei reuniuni de aproape noua ore cu ambasadorii celor 28 de tari membre NATO.

O parte a reuniunii s-a tinut in prezenta reprezentantului Ucrainei, tara cu care NATO a semnat un parteneriat.

Rasmussen a mai anuntat ca Alianta Nord-Atlantica intentioneaza sa dialogheze cu Rusia in cadrul Consiliului NATO-Rusia. El a precizat ca mai multe tari membre au solicitat o reuniune NATO-Rusia, scrie MEDIAFAX.

"Condamnam escaladarea militara rusa in Crimeea", a spus Rasmusssen.

"Actiunea militara impotriva Ucrainei (...) este o incalcare a legislatiei internationale si contravine principiilor Consiliului NATO-Rusia si Parteneriatului pentru Pace", un program al Aliantei Nord-Atlantice destinat fostelor tari sovietice.

"Indemnam Rusia sa detensioneze situatia. Indemnam Rusia sa-si onoreze angajamentele internationale, sa-si retraga fortele la baze si sa se abtina de la orice interferenta in alta parte a Ucrainei", a declarat Anders Fogh Rasmussen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.