Vladimir Putin a acceptat o propunere a cancelarului Angela Merkel privind crearea unui "grup de contact" pentru a "incepe un dialog" in privinta Ucrainei, a anuntat duminica Guvernul german, dupa o convorbire telefonica a cancelarului german cu presedintele rus.

"Presedintele Putin a acceptat propunerea cancelarului de a stabili imediat o misiune de ancheta si un grup de contact, eventual sub conducerea OSCE, pentru inceperea unui dialog politic", potrivit unui comunicat al Guvernului german.

In cursul conversatiei telefonice, care a avut loc duminica seara, cancelarul german i-a "reprosat presedintelui rus ca a incalcat dreptul international prin interventia rusa, inacceptabila, in Crimeea", potrivit acestui comunicat.

Merkel i-a mai reprosat incalcarea Memorandumului de la Budapesta, adoptat in 1994, in care Rusia s-a angajat sa respecte independenta si suveranitatea Ucrainei in fontierele existente, scrie MEDIAFAX.

Cancelarul german i-a cerut din nou lui Putin sa respecte integritatea teritoriala a Ucrainei, potrivit comunicatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.