Biserica mormona si-a informat credinciosii, prin intermediul unui articol de 3.500 de cuvinte, in legatura cu faptul ca oamenii nu vor primi o planeta proprie in viata de apoi, desi acest lucru pare sa fie scris in Cartea lui Mormon.

Biserica mormona pare sa se dezica de canonul potrivit caruia credinciosii ei sunt invatati ca vor avea propria planeta in viata de apoi, o idee eronata popularizata adeseori in cultura pop, cel mai recent in musicalul "The Book of Mormon", pus in scena pe Broadway.

Noul articol reafirma credinta acestei biserici in faptul ca oamenii pot deveni asemeni lui Dumnezeu in eternitate, insa spune ca "acea imagine de benzi desenate cu oameni care isi primesc propria planeta" nu reprezinta cu adevarat viziunea actuala a membrilor Bisericii lui Iisus Hristos a Sfintilor din Zilele din Urma.

"Desi foarte putini membri ai Bisericii Sfintilor din Zilele din Urma se asociaza cu aceste imagini caricaturale ale oamenilor care primesc propria planeta, cei mai multi sunt de acord ca evlavia inspirata de Creatie face aluzie la potentialul nostru creativ in eternitate", se afirma in acel articol.

Expectativa unui sentiment de exaltare este mai degraba figurativa si ambigua, oamenii nu se asteapta sa primeasca intr-adevar o planeta pe care sa traiasca, spune acelasi articol, scrie MEDIAFAX.

"Membrii bisericii isi imagineaza aceasta exaltare mai putin prin imaginea lucrurilor pe care le vor primi (dupa moarte), ci mai mult prin intermediul relatiilor pe care le au acum si prin felul in care aceste relatii ar putea sa ii purifice si sa ii inalte", se mai arata in articolul citat. Articolul de 3.500 de cuvinte face parte dintr-o serie recenta de articole publicate pe site-ul Bisericii mormone cu scopul de a explica si de a clarifica unele dintre cele mai sensibile teme abordate de aceasta religie.

Articolele precedente au tratat subiecte precum interzicerea barbatilor de culoare in randul clericilor mormoni si istoria timpurie a poligamiei. Seria de articole a fost laudata de discopolii mormoni, care spun ca biserica lor a inceput in sfarsit sa vorbeasca despre unele dintre cele mai controversate si mai sensibile parti din istoria si din doctrina ei, pe care le-a ignorat in trecut.

Citeste si:
Anamaria Prodan i-a dat replica părintelui Calistrat: „Rușine...
Anamaria Prodan i-a dat...

Noul articol, intitulat "Becoming Like God", nu il mentioneaza pe Kolob, mentionat in Cartea lui Abraham ca o planeta sau o stea apropiata de tronul lui Dumnezeu.

Kolob este mentionat in imnul mormon, insa interpretarile sale sunt diferite - unii spun ca este planeta pe care locuieste Dumnezeu, altii spun ca este locul in care membrii bisericii vor ajunge dupa ce vor muri - si face referire la un vers obscur din Scriptura mormona, a declarat Matthew Bowman, profesor de religie la Hampden-Sydney College.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.