Vitali Kliciko, fostul pugilist si candidat la alegerile prezidentiale anticipate din Ucraina, cere Moscovei sa nu ii dea azil politic lui Ianukovici.

"In acest moment se discuta intens despre faptul cum se va comporta Rusia cu Ianukovici. Nu pot decat sa-l avertizez pe presedintele rus (impotriva unei idei) de a-l primi pe Ianukovici si de a acorda astfel azil unui dictator insetat de sange. Ianukovici trebuie sa raspunda pentru actele sale in fata unui tribunal ucrainean", a declarat Kliciko, citat de cotidianul german Bild, citat de MEDIAFAX.

In opinia lui Kliciko, Ianukovici, pentru care miercuri a fost emis un un mandat de arestare international, s-ar putea afla in Crimeea.

De asemenea, el a afirmat ca nu-si poate "imagina" o posibila interventie a Rusiei in Ucraina, deoarece "niciuna dintre parti nu doreste o escaladare a tensiunilor".

"Urmarim cu ingrijorare reactiile Rusiei", a afirmat Kliciko.

El a subliniat ca "Uniunea Europeana joaca un rol foarte important" in gestionarea acestei crize si ar fi bine ca ea joace un rol de "mediator".

Presedintele rus Vladimir Putin a ordonat, miercuri, verificarea pregatirii pentru lupta a trupelor din centrul si vestul Rusiei, in apropiere de Ucraina, potrivit ministrului rus al Apararii, Serghei Soigu.

Soigu a anuntat, de asemenea, consolidarea protectiei flotei ruse in portul din Sevastopol, situat in Crimeea, unde au loc maniefstatii pro si contra autoritatilor centrale.

Ulterior, Washingtonul a avertizat Moscova ca orice interventie militara in Ucraina ar fi o "eroare grava".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.