Un partener al liderului Al-Qaida Ayman al-Zawahiri, dar si al lui Osama ben Laden, Abu Khalid al-Suri a fost ucis duminica intr-un atentat sinucigas la Alep.

Moartea lui Abu Khalid al-Suri a fost confirmata de catre Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, care a atribuit-o gruparii jihadiste rivale Statul Islamic in Irak si Levant (SIIL), anunta MEDIAFAX.

"Un atentat sinucigas impotriva cartierului general al Frontului Islamic la Alep" a provocat moartea acestui lider jihadist, a anuntat Frontul Islamic intr-un mesaj postat pe Twitter.

Abu Khalid al-Suri "si alti sase combatanti din cadrul (Brigazii) Ahrar al-Sham" au fost ucisi in acest acest atentat comis in cartierul Al-Halq de la Alep, a declarat pentru AFP directorul Observatorului, Rami Abdel Rahmane, atribuind atacul unui kamikaze SIIL.

Al-Suri a fost insarcinat in iunie de catre Ayman al-Zawahiri sa il reprezinte in Siria, pentru a "transa orice diferend" intre SIIL si Frontul al-Nusra, o grupare jihadista pe care a desemant-o drept singura filiala a retelei teroriste Al-Qaida in Siria.

Frontul Islamic, din care face parte Brigada Ahrar al-Sham - al-Suri fiind unul dintre comandantii acesteia -, se afla in conflict armat, incepand din ianuarie, cu SIIL, in nordul Siriei.

Jihadisti l-au prezentat pe al-Suri drept un "partener al seicului al-Zawahiri" si afirma ca se afla "printre partenerii seicului Osama ben Laden", fondatorul retelei teroriste Al-Qaida, eliminat de catre armata americana in Pakistan in mai 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.