Dalai Lama, aflat in vizita la Washington, a salutat joi orientarea Chinei spre economia de piata si, in fata unui comitet format din sustinatori ai capitalismului, si-a exprimat dorinta ca acest sistem sa nu uite de componenta sa umana.

In cursul unui seminar de doua zile la American Enterprise Institute, un centru de reflectie conservator, liderul spiritual tibetan a evocat rolul important pe care l-a avut liderul chinez Deng Xiaoping in introducerea capitalismului in China anilor '80.

"Deng Xiaoping a fost un lider foarte, foarte realist. El a acceptat realitatea si a avut curaj sa schimbe sistemul economic", o dovada ca "economia centralizata (...) este sortita esecului", a declarat laureatul cu Premiul Nobel pentru Pace.

Insa Dalai Lama a atras atentia asupra disparitatilor dintre bogati si saraci in Statele Unite si dezbaterii privind inegalitatea sociala din India, tara in care se afla in exil inca din 1959, scrie MEDIAFAX.

"Trebuie sa fim atenti si la ceilalti (...), in numele unitatii intre oameni", a apreciat el.

Vineri, Dalai Lama va fi primit la Casa Alba de presedintele american Barack Obama.

"Presedintele (Barack Obama) il va intalni pe Dalai Lama in calitate de lider religios si cultural respectat la nivel international", a declarat purtatoarea de cuvant a Consiliului pentru Securitate Nationala de la Casa Alba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.